Čakalne dobe:
zelo hitro: 7.januar 2024 -> hitro: 6.maj 2025 -> redno: 20.maj 2025

Kinesio taping

Kinesio taping je ena izmed vodilnih tehnik rehabilitacijskega tapinga v svetu, ki je ustvarila popolnoma nov pristop v obravnavi mišic, živcev in sklepov.

Kinesio taping je dopolnilna metoda ostalim fizioterapevtskim tehnikam in se lahko uporablja v kombinaciji z njimi. Kinesio taping temelji na uporabi posebnega elastičnega traku imenovanega kinesio tape, ki dovoljuje svobodo gibanja na način, ki omogoča mišičnemu sistemu bio – mehanično zdravljenje, kar pomeni, da daje oporo mišici, izboljšuje pretok limfe in krvi, deluje protivnetno in protibolečinsko.

Da se zagotovi sproščeno gibanje mišic, se priporoča uporaba traku z elastičnostjo 30 – 40 % glede na njegovo osnovno dolžino. Ta posebna elastičnost onemogoča razteg mišice preko dovoljene meje. Kinesio tape omogoča mišičmo podporo, preprečuje možnost nastanka zastoja telesnih tekočin, zmanjšuje bolečino in omogoča korekcijo sklepnih nepravilnosti.

Uporabljamo kinesiotape trakove nemškega proizvajalca DARCO.  

Mojca SMONKAR, fth., spec.limfterapevt

… je izkušena fizioterapevtka z več kot 25-letno prakso. Pacientom pomaga izboljšati kakovost življenja in okrevati po različnih poškodbah in boleznih.

Mojca Smonkar s svojim strokovnim znanjem na področju manualne terapije in specializiranih tehnik zagotavlja individualno in učinkovito zdravljenje za vsakega pacienta.

Zakaj izbrati nas

Personalizirana oskrba

Zagotavljamo individualne načrte zdravljenja, prilagojene vašim posebnim potrebam, kar zagotavlja najboljši možni izid vašega okrevanja.

Napredna tehnologija

Naša fizioterapija uporablja najsodobnejše tehnologije in tehnike ter sledi najnovejšim dosežkom na področju fizioterapije za doseganje optimalnih rezultatov.

Strokovno znanje in izkušnje

Naša ekipa visoko usposobljenih in izkušenih fizioterapevtov se nenehno strokovno izpopolnjuje in zagotavlja najvišjo kakovost oskrbe naših pacientov.

Začnite dan brez bolečin že danes

Dogovorite se za termin in dovolite našim izkušenim terapevtom, da vas vodijo do popolnega okrevanja.

Scroll to Top