Čakalne dobe:
zelo hitro: 7.januar 2024 -> hitro: 6.maj 2025 -> redno: 20.maj 2025

Terapevtski ultrazvok

Terapevtski ultrazvok – UZ ima mikromasažni učinek, ki v prizadetih tkivih povzroči povečanje prekrvavitve, zmanjšanje otekline in bolečine.

Terapevtski ultrazvok je zdravljenje z energijo zvočnega valovanja visokih frekvenc, ki ga človeško uho ne zazna. Ultrazvočno valovanje vpliva na zelo majhne celice in molekule v telesu ter povzroča njihovo gibanje. Mehanska energija, se v tkivih skozi katera prehaja, spreminja v toploto. Toplotni učinek je večji na mestih kjer pride do odboja valov, npr. na meji med mehkim tkivom in kostjo. Visoke doze ultrazvoka lahko mehansko poškodujejo tkivo.

Učinki terapevtskega ultrazvoka: 
Terapevtski ultrazvok kontinuirane oblike ima mikromasažni in toplotni učinek, ki je zaželen pri obravnavanju različnih kroničnih vnetnih procesov in pred raztezanjem napetih struktur, Pulzni ultrazvok je zaradi manjšega toplotnega učinka primeren za zdravljenje svežih poškodb mišic, ligamentov, kit, hrustanca. Globina prodiranja ultrazvoka je odvisna od izbrane frekvence, izhodne moči in od vrste tkiva in ki ga obravnavamo. Ultrazvok poveča propustnost celične membrane, zato ga v uporabljamo tudi za prenašanje terapevtskih snovi v globino. Tako lahko povečamo učinkovitost različnih terapevtskih mazil, ki delujejo protibolečinsko in protivnetno. Ultrazvok lahko kombiniramo z elektroterapevtskimi tokovi, kar poveča terapevtski učinek.

Kako izvajamo terapijo z ultrazvokom? 
Na področje, ki ga tretiramo, nanesemo kontaktni gel. Z okroglo glavo ultrazvoka počasi drsimo po koži. Za učinkovito delovanje mora biti površina glave aparata v dobrem kontaktu s kožo. Bolnik običajno ne čuti globinskega ogrevanja ali mikrovibracij. Za večino poškodb in obolenj se terapija z ultrazvokom izvaja od 5-8 minut, lahko tudi večkrat na dan do ozdravljenja.

List item
List item
List item

Mojca SMONKAR, fth., spec.limfterapevt

… je izkušena fizioterapevtka z več kot 25-letno prakso. Pacientom pomaga izboljšati kakovost življenja in okrevati po različnih poškodbah in boleznih.

Mojca Smonkar s svojim strokovnim znanjem na področju manualne terapije in specializiranih tehnik zagotavlja individualno in učinkovito zdravljenje za vsakega pacienta.

Zakaj izbrati nas

Personalizirana oskrba

Zagotavljamo individualne načrte zdravljenja, prilagojene vašim posebnim potrebam, kar zagotavlja najboljši možni izid vašega okrevanja.

Napredna tehnologija

Naša fizioterapija uporablja najsodobnejše tehnologije in tehnike ter sledi najnovejšim dosežkom na področju fizioterapije za doseganje optimalnih rezultatov.

Strokovno znanje in izkušnje

Naša ekipa visoko usposobljenih in izkušenih fizioterapevtov se nenehno strokovno izpopolnjuje in zagotavlja najvišjo kakovost oskrbe naših pacientov.

Začnite dan brez bolečin že danes

Dogovorite se za termin in dovolite našim izkušenim terapevtom, da vas vodijo do popolnega okrevanja.

Scroll to Top