Čakalne dobe:
zelo hitro: 7.januar 2024 -> hitro: 6.maj 2025 -> redno: 20.maj 2025

Perfect –

elektrostimulacija mišic

Elektrostimulacija mišic omogoča intenzivno mišično vadbo z najhno obremenitvijo mišic, kit, vezi. 

 Elektrostimulacija povzroči draženje motoričnih živčni vlaken s pomočjo električnih impulzev. S tem povzroči krčenje mišic, ki je podobno zavestnemu krčenju mišic. Perfect mišična stimulacija omogoča optimalno krčenje mišic z najmanjšo možno količino energije, zato je stimulacija bolj prijetna in učinkovita. Z neinvazivno Muscle Intelligence tehnologijo avtomatično prilagodi parametre stimulacije posamezniku in izbranim mišicam. Različni programi stimulacije omogočajo preprečevanje in zmanjšanje mišične atrofije, povečanje mišične moči in vzdržljivosti, protibolečinsko stimulacijo itd. 

Kdaj priporočamo elektrostimulacija mišic? 
Elektrostimulacijo mišic v fizioterapiji največkrat priporočamo za preprečevanje propadanja mišične mase oz. atrofije ter za ponovno pridobivanje vseh komponent mišične zmogljivosti. Poškodbe in operacije na mišično kostnem sistemu pogosto zahtevajo daljše obdobje imobilizacije, omejene aktivnosti in obremenjevanja. Elektrostimulacija za mišično delo ne zahteva obremenjevanja kosti, manjša je tudi obremenitev kit in vezi. Zato jo priporočamo po zlomih in operacijah kosti ali poškodbi kit in vezi. Elektrostimulacijo največkrat uporabljamo za stimulacijo mišic stegna in goleni. Perfect elektrostimulacija je odličen pripomoček za hitrejšo in uspešnejšo rehabilitacijo.

Kako izvajamo elektrostimulacijo mišic? 
Za doseganje dobrih rezultatov je zelo pomembno pravilno nameščanje elektrod. Motorična točka je področje na koži, ki je najbližje mestu, kjer motorični živec vstopa v mišico. Na tem mestu dobimo z elektrostimulacijo najboljši odgovor mišice. Na obravnavano mišico običajno namesimo dve ali štiri samolepljive elektrode. Program stimulacije izberemo glede na željene terapevtske učinke. Programi stimulacije trajajo različno dolgo, običajno med 30 in 60 minut. Stimulacijo v terapevtske namene lahko izvajamo vsak dan. 

Elektrostimulacija povzroči mišično kontrakcijo, ki jo čutimo kot močnejšo od tiste, ki jo lahko izvedemo sami. Kljub temu elektrostimulacija ne sme biti boleča.

List item
List item
List item

Mojca SMONKAR, fth., spec.limfterapevt

… je izkušena fizioterapevtka z več kot 25-letno prakso. Pacientom pomaga izboljšati kakovost življenja in okrevati po različnih poškodbah in boleznih.

Mojca Smonkar s svojim strokovnim znanjem na področju manualne terapije in specializiranih tehnik zagotavlja individualno in učinkovito zdravljenje za vsakega pacienta.

Zakaj izbrati nas

Personalizirana oskrba

Zagotavljamo individualne načrte zdravljenja, prilagojene vašim posebnim potrebam, kar zagotavlja najboljši možni izid vašega okrevanja.

Napredna tehnologija

Naša fizioterapija uporablja najsodobnejše tehnologije in tehnike ter sledi najnovejšim dosežkom na področju fizioterapije za doseganje optimalnih rezultatov.

Strokovno znanje in izkušnje

Naša ekipa visoko usposobljenih in izkušenih fizioterapevtov se nenehno strokovno izpopolnjuje in zagotavlja najvišjo kakovost oskrbe naših pacientov.

Začnite dan brez bolečin že danes

Dogovorite se za termin in dovolite našim izkušenim terapevtom, da vas vodijo do popolnega okrevanja.

Scroll to Top